Yoga

Yoga is meer dan oefeningen doen op een matje. Yoga is een manier van leven. Het omvat je normen en waarden, je omgang met andere mensen en de natuur, het zorgen voor jezelf (denk aan voldoende slaap, goede voeding en beweging), je ademhaling, je connectie tussen lichaam en geest, focus, meditatie én het vermogen om je verbonden te voelen met de wereld om je heen. 


Yoga helpt je om contact te maken met je innerlijke kracht en jouw persoonlijke missie.


Het doel van alle vormen van yoga is om de potentiële energie die diep van binnen huisvest wakker te maken. Deze energie noemen we de Kundalini Energie. Door het beoefenen van Kundalini Yoga werken we direct met deze energie.

Kundalini yoga

Kundalini Yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. De techniek van Kundalini yoga werkt direct op het activeren en laten stromen van jouw potentiële energie en draagt bij aan het vergroten van je bewustzijn. Het helpt om in contact te komen met je gevoelens en om de verbinding te ervaren tussen lichaam en mind.


Nieuwsgierig?

Kom een les volgen: iedere dinsdagavond van 17.45-18.45 uur bij Yoga Point Den Bosch (https://www.yogapoint.nl/nl/marieke.html)

Of meld je aan voor een VONK dag en ervaar verschillende vormen van yoga en bewustzijnswerk op één dag (https://2vonk.nl)

Yoga voor triatleten

Yoga is een perfecte aanvulling voor sporters. Het draagt bij aan zowel kracht, stabiliteit, flexibiliteit en de juiste ademhaling en mindset om optimaal te genieten van het bewegen en je volledige potentie te gebruiken. Zie hieronder enkele filmpjes met simpele oefeningen die je makkelijk als warming up van je training of wedstrijd kunt doen.