Nieuwe gewoonten creëren: 1000 dagen "practice"

En ineens is het 13 juli 2021….

Op 22 september 2018 ben ik begonnen een 40-daagse meditatie: “Develop Trust”. Het was een begeleide Sadhana vanuit de Online Kundalini Yoga School (Dank nogmaals Tim & Marieke). Een korte meditatie van 3 minuten in een rustige statische houding, met een adempatroon van 4 teugen in, 4 teugen uit en mentaal de mantra “So Hang” herhalen. De meditatie heeft me geholpen om iedere dag bewust te starten. Om stil te staan bij wat ik wil én om te vertrouwen dat de dingen op mijn pad komen die passen bij mijn ontwikkeling. Een meditatie om het vertrouwen in mijn fundament, mijn persoonlijk essentie en de essentie van het leven te versterken.

 IMG_20210717_171832jpg

De eerste 40 dagen vlogen voorbij. De meditatie voelde goed, krachtig. Ik besloot om het voort te zetten naar 90 dagen om te kijken of ik er een nieuwe gewoonte van kon maken. Na 3 maanden merkte ik dat ik er niet over na hoefde te denken om de meditatie te doen, het was zoals tandenpoetsen: een vast onderdeel van de dag. Het was een makkelijk besluit om de stap naar 120 dagen te zetten om te onderzoeken of ik de meditatie volledig kon integreren in mijn leven. De maand vloog voorbij en uiteindelijk ben ik voor mezelf de uitdaging aangegaan om deze meditatie 1000 (!) dagen te doen. Iedere dag, zonder een dagje pauze. 1000 dagen om het gevoel van diep vertrouwen volledig te verankeren in mijn zijnskwaliteit.

Vorige week was het moment dat ik ineens besefte dat het wel eens ‘voorbij’ zou kunnen zijn. Ik bekeek de datum en ja: 1025 dagen (146,43 weken, 33,7 maanden en 2,81 jaren – voor iedereen die van cijfers houdt ;))

 

Nu, na ruim 1000 dagen kan ik met volle overtuiging bevestigen dat het gevoel van vertrouwen een onderdeel van mij geworden.

 

Stappenplan gewoontes doorbreken

Vanuit de Kundalini Yoga is er een soort ‘stappenplan’ om dingen te veranderen en te verankeren in je leven. De filosofie is dat we van nature perfect, compleet en puur zijn. Op zielsniveau hoeven we niets te veranderen: we zijn goed zoals we zijn. In het dagelijks leven creëren we als mens bepaalde gewoonten. Dit maakt het leven makkelijker, efficiënter en geeft richting. Soms beperken bepaalde gewoonten of overtuigingen ons echter ook. Om nieuwe gewoontes aan te leren en oude patronen te doorbreken, kun je iedere dag een bepaalde ‘practice’ doen. Het uitgangspunt is dat je in 40 dagen bepaalde negatieve gewoonten kunt doorbreken, in 90 dagen een transformatie tot een nieuwe gewoonte kunt creëren, in 120 dagen bestendig je deze nieuwe positieve gewoonte en in 1000 dagen is dit opgeslagen op een diep bewustzijnsniveau. Uiteraard is dit een indicatie: het zal per persoon en per gewoonte verschillen.

 

Transformatie

En wat is er veel gebeurt in die 1000 dagen… de meditatie heeft me geholpen om vaker te vertrouwen op mijn intuitie. Het heeft bijgedragen aan het vertrouwen om mijn eigen bedrijf uit te bouwen, het vertrouwen om op innerlijke kracht, mindset en ademhaling een (hele) triatlon te gaan doen (work in progress) en het vertrouwen in een mooie plek om te mogen creëren en te verhuizen naar een geweldige boerderij met een eigen praktijkruimte voor No Mountain 2 High!

Ik ben enorm dankbaar voor al deze ontwikkelingen en voor waar ik nu sta als persoon, als coach, als partner, als mens, als yogi. Vanuit dit diepe vertrouwen klim ik verder… waarheen? Ik laat me verrassen, ik vertrouw op het leven, op mijn pad.

 

IMG_20210717_171838jpg

Om mijn pad een beetje te ‘sturen’ ben ik een nieuwe dagelijkse meditatie begonnen: Sat Kar Tar, een meditatie die zich focust op het openen van het hartgebied.

 

Wil jij graag een negatief patroon doorbreken of een mooie nieuwe gewoonte opbouwen?

Neem contact met mij op en ik begeleid je in een bewuste meerdaagse ‘practice’ die past bij jouw doel (wees gerust, het hoeft geen 1000 dagen te zijn!).

 

#nomountain2high #bewustzijn #keuzes #vrijheid #mindset #meditatie #adem #yoga #commitment #doelenstellen #nm2h

IMG_20210717_172122jpg