“Sub 3” Marathon: Presteren of floreren?!


finish hug 2jpg


Presteren heb ik lang genoeg gedaan.

Floreren voelt anders, vanuit een andere energie.

 

Presteren doe je vaak voor een ander. Floreren is puur vanuit jezelf, vanuit een innerlijke kracht. Waar presteren wordt gestuurd vanuit ego, ontstaat floreren vanuit je essentie. Het resultaat komt vanuit een natuurlijke stroom van energie in plaats van een geforceerde vechtende kracht.

 
halverwegejpg

Zondag 24 april heb ik redelijk spontaan meegedaan aan m’n eerste marathon: Two Rivers Marathon. Last minute kon ik aan een ticket komen, vervolgens nog een paar dagen ‘taperen’ en gedurende het lopen heb ik van begin tot eind genoten! En nu nog; het is zo’n bijzonder gevoel.

Ik werd volledig meegezogen in de flow. Pure verbinding. Vrijheid. Kracht. Die energie voel ik nog!

 

Maakt het uit dat ik binnen 3 uur en als 1e dame over de streep kwam? Ja en nee.

 

Is het een mooie prestatie? Jazeker. Ben ik er trots op? Jazeker. Niet perse op de ‘prestatie’, wel op de manier waarop deze tot stand is gekomen.

Ik ben goed in hardlopen. Dat durf ik tegenwoordig te zeggen zonder dat ik dat arrogant vind. Het mooie is namelijk: iedereen heeft iets waar hij of zij goed in is.

 

Ik heb een fysiek sterk voertuig gekregen. Dat is een van mijn sterke eigenschappen. Sommige noemen het talent of “je hebt er gevoel voor”. Ik heb deze sterke eigenschap omarmt en samen met de juiste mindset, intentie en ademhaling heb ik de marathon met heel veel plezier en zonder blessures kunnen lopen.

 oensel dijk samenjpg

Iedereen is ergens anders goed in. Onderdeel van het leven is om te ontdekken waar jij goed in bent en dat vervolgens vanuit een flow en innerlijke kracht verder kunnen ontwikkelen.

Het gaat over weten wat je wilt doen, wie je wilt zijn. Of beter nog: wie je in essentie al bent.

Vervolgens wil je daar energie en tijd instoppen. Geduld blijven houden, veerkracht trainen en doorgaan. Ook als het tegenzit. Dat is een bewuste keuze.

 

Doorgaan vanuit een liefdevolle en positieve mindset. Intenties zetten, je eigen pad uittekenen, visualiseren. Doelen stellen. Mindset is in mijn ogen belangrijker dan de fysieke kracht. En mindset kun je trainen. Kun je ontwikkelen.

 

 

Gun jezelf die keuze.

finish armen hoogjpg